Friuli – Bortolusso

(Udine)

De Friuli regio heeft pas sinds kort het DOC label. Nochtans wordt hier als sinds de Romeinen wijn verbouwd. Het domein Bortolusso ligt vlakbij de Marano Lagunare lagune, wat de smaken beïnvloedt.

Sergio en Clara Bortolusso nemen het familiebedrijf en de 45 ha wijngaard voor hun rekening. De regio heeft, dankzij de nabijheid van de zee, een uniek klimaat.  Het zoutgehalte van het water, de zon die weerspiegelt in de lagune en zeewind typeren de Bortolusso wijnen.

Veneto / Valpolicella – Carilius

(Verona)

De Carilius wijnen vinden hun oorsprong in het historische wijngebied Valpolicella, niet ver van het Garda meer. De wijngaarden van Corvina, Corvinone en Rondinella domineren er de heuvels. De druiven hebben zich aangepast aan de kleiachtige en kalkrijke bodem.

De wijnen van Carilius zijn typisch voor de regio, niet alleen vanwege hun herkomst, maar vooral door de filosofie waarop ze gebaseerd zijn: professie en kwaliteit. 

Abruzzo – Barone Cornacchia

BIO

(Teramo)

Barone Cornacchia kent een eeuwenoude traditie. Dankzij de ligging van de heuvels, de kalksteen in de grond en het ideale microklimaat heeft de regio altijd wijn geproduceerd. De Montepulciano d’Abruzzo druif bestaat sinds begin van de 20e eeuw. Tot 2007 was dit een van de weinige druivensoorten die in de Abruzzen werd verbouwd.

Barone Cornacchia is een gecertifieerd organisch bedrijf dat vandaag geleid wordt door broer en zus, Filippo en Caterina Cornacchia.

Toscana – Casa Di Terra

(Bolgheri)

Zacht glooiende hellingen en de zee: een uniek gebied waar de wijngaarden de authentieke karakteristieken doorgeven aan de wijn.          Bolgheri, het land en de thuis van Casa di Terra, 45 ha wijngaarden. Het bedrijf is nog steeds in handen van de Frollani familie. Ze leggen hun passie in de wijnproductie en worden daarbij geholpen door het land en de natuur. De wijngaarden met hun grote bodemvariëteit, de toewijding en de dagelijkse inspanningen zorgen voor zalige witte en rode wijnen.

Veneto – Col di Rocca

(Valdobbiadene)

De wijngaarden van dit nog jonge bedrijf liggen op de charmante hellingen van het Prosecco district Valdobbiadene. Hier worden de gouden Glera druiven verbouwd. Elk glas Col di Rocca belichaamt het harde werk, de geschiedenis van de streek en is een link tussen traditie en toekomst.

Toscana – Contucci

(Montepulciano)

De Contucci familie is een van de oudste in  Montepulciano en ze maken, boven in de stad, al wijn van voor de renaissance.

22,5 hectare wijngaard met uitsluitend lokale druiven. Met een maximaal respect voor de natuur worden alle druiven hand geplukt. In de historische kelders (8e eeuw) rijpen de wijnen in vaten van Franse en Sloveense eik.

Alto Adige – Eisacktal

(Valle Isarco)

De Isarco vallei is de meest noordelijke wijnbouwregio van Italië en ligt te midden van het indrukwekkende landschap van de Italiaanse Alpen, waar bergpieken en mediterrane landschappen elkaar grenzen. Wijn uit het Isarco-dal is vol karakter en elegantie, voortkomend uit wijnstokken die sinds de oudheid worden gekweekt.

Cantina Valle Isarco is de jongste wijnmakerscoöperatie van Alto Adige en werd opgericht door 24 wijnbouwers in 1961. Vandaag de dag leveren 135 wijnbouwers hun druiven en vertrouwen deze toe aan de ervaren wijnmaker van de “Kellerei”.

De waardevolle kennis van de wijnbouwers ligt aan de basis van de wijntraditie in het Isarco-dal. Het bewerken van de terrassen rondom de boerderijen vereist voortdurende zorg en aandacht van de 135 familiebedrijven, 365 dagen per jaar.

Toscana – La Torre

(Montalcino)

La Torre is gelegen in zuiden van Montalcino. Het landgoed is 36 ha groot. 6 ha hiervan zijn aangeplant als wijngaard. Het terrein is ruw en rotsachtig, ideaal voor karakteristieke wijnen. De ligging op de heuvels bevordert het complex en intens boeket.

 

Het wijnhuis werkt op de traditionele manier maar met de nodige aandacht voor innovatie en respect voor de natuur. 

Piëmonte – Aresca

(Mombercelli)

Aresca is een door de familie gerunde wijnmakerij, gesitueerd tussen Monferrato en Langhe, een uniek gebied dat door UNESCO is erkend als Werelderfgoed.

De witte, rode en rosé wijnen zijn het resultaat van een nauwgezette selectie van uitsluitend inheemse Piëmontese druivensoorten.

De wijnen worden geproduceerd met respect voor traditie en zijn een uitstekend voorbeeld van de kwaliteit en unieke eigenschappen van het gebied.

Elke fase van de wijnbereiding heeft als doel om de elegantie en harmonie van de druiven te laten doorsmaken in de fles. Traditionele technieken worden hier gecombineerd met moderne technologieën.

Piemonte – Marco Bonfante

(Monferrato)

Sinds 8 generaties produceert de familie Bonfante wijnen in Piëmonte. De berg, waarop de wijngaarden zich bevinden, heeft de naam Bonfante intussen overgenomen.

Sinds 2000 wordt het bedrijf geleid door Marco en Michaela Bonfante. In hun wijnen vind je de smaak terug van de immer charismatische Marco.

Ondanks dat het domein geen biologisch certificaat heeft, is er een grote passie voor het land en worden er geen pesticiden gebruikt.

De hoge kwaliteit van de wijnen is een gevolg van de lage opbrengst per hectare, de keuze van de druiven voor en tijdens de oogst en een fel gecontrolleerd vinificatie proces.

Toscana – Fattoria Montecchio

(Barberino Tavernalle)

Gezegend door Bacchus, god van de wijn. Chianti Classico is zonder twijfel een van de meest fascinerende en geschiedenisrijke wijnregio’s.

In het hart van Toscane, tussen Siena en Firenze, liggen de wijngaarden van Fattoria Montecchio.

Wijn is altijd een passie geweest voor de familie Nuti. Eind jaren 90 werden de wijngaarden aangepland met de beste Sangiovese druiven. Kelders met de meest geavanceerde technologie staan ​​garant voor zowel traditionele als verrassende Chianti Classico’s.

Naast wijn produceert Montecchio ook een overheerlijke olijfolie, een belangrijk onderdeel van de Toscaanse gastronomie.

Toscana – Poggio Capponi

(Montespertoli)

De “fattoria” staat statig op een berg in Montespertoli, omgeven door bossen, wijngaarden en olijf bomen. De heuvels van de Chianti regio met hun typische bodem, de traditie van het wijn maken en de eeuwenoude ervaring creëren unieke wijnen.

In de historische kelder, die gebouwd werd eind 16e eeuw, rijpen de wijnen van Poggio Capponi.

Toscana – Vagnoni –

BIO

(Panocole – Gimignano)

Pancole. Van op het bedrijf heb je een prachtig panoramisch zicht op San Gimignano. De 20 hectaren wijngaard, gelegen op de Toscaanse heuvels, brengen verschillende wijnen voort. 

Vernaccia di San Gimignano is één van de top producten en was in 1966 de eerst Italiaanse witte wijn die het DOCG label kreeg.

Lombardia – Cantina Chiara Ziliani

(Franciacorta)

Lombardije is dé Franciacorta regio. Deze spumante wordt gemaakt volgens traditionele methode met een tweede gisting op de fles.

De filosofie van het domein “Cantina Chiara Ziliani” baseert zich op hun liefde en passie voor wijn. Hun belangrijkste objectief is kwalitatieve, prestigieuze “bubbels” te produceren met de geur, helderheid, kleur en traditionele karakteristieken van de originele Franciacorta.

Puglia – Apollonio / Rocca dei Mori

(Salento)

In het oosten van Puglia, in het diepe zuiden van Italië, ligt Salento. Warm, hartelijk en al eeuwen afgeschermd, bewaart deze regio haar eerlijke folklore en oude wijn traditie.

Het is in dit heerlijke klimaat waar de zonovergoten wijngaarden van Rocca dei Mori leiden tot zoete en fruitige wijnen.

Sicilia – Tenuta Benedetta

(Etna)

Tenuta Benedetta is een klein wijndomein ontstaan uit de liefde voor Sicilië. Daniele Noli en zijn vrouw Laura hebben 2 wijngaarden Vigna Laura, genoemd naar hun dochter, en Vigna Benedetta. “Sangiovese sull’Etna” is een unieke wijn in wereld. Sangiovese, de druif die je normaal voornamelijk in Toscana en Umbrië vindt, resulteert op de flanken van Etna in een uitmuntende wijn.

Voor de labels van Unico di Benedetta “il colore non conta” haalde men inspiratie bij de dochter van George Floyd: “Daddy change the world”. Met deze wijn wil Tenuta Benedetta anderen een klein beetje inspireren om deze verandering ook door te voeren in wijnwereld. In elke doos van deze wijn vind je 3 flessen met een wit en 3 flessen met een zwart etiket want “KLEUR TELT NIET”! 

 

Campania – Terre di Valter

(Torre la Nocelle)

In het hart van Irpinia, op een heuvel van kalkhoudende klei, tussen eikenbossen en fruitbomen is de droom van Valter Landi uitgekomen. Met vastberadenheid en passie heeft hij een bedrijf opgericht dat is voorbestemd om lang mee te gaan.

Valter’s ervaring en tomeloze inzet hebben zijn kinderen, Roberto en Emanuela, gestimuleerd om het bedrijf, Terre di Valter, verder te zetten.

De vriendschap met oenoloog Raffaele De Martino heeft bijgedragen tot de productie van wijnen van een hoog niveau aan betaalbare prijzen.

Roberto en Emanuela zijn er van overtuigd dat elk glas van hun wijn een unieke ervaring en een plezier moet zijn voor iedereen die het proeft.